Tanácsadás cégalapítás előtt

Cége későbbi sikerének érdekében érdemes előre tervezni.

Az első lépés az ideális cégforma kiválasztása. Figyelembe vesszük tevékenységét, terveit és lehetőségeit, majd ezek alapján javaslatot teszünk a megfelelő formára. Könyvelőirodánk megad minden szükséges tájékoztatást lehetőségeivel kapcsolatban, hogy Ön felelősségteljes döntést hozhasson.

A cégforma kiválasztása kulcsfontosságú az adózási forma szempontjából. Vállalkozása optimális működéséhez elengedhetetlen, hogy a legkedvezőbb lehetőséget válassza.

Számolni kell az általános forgalmi adóval, a társasági vagy személyi jövedelemadóval, az iparűzési adóval, valamint a várható bevétel mértékével. Ezeket együtt vizsgálva adunk tanácsot a megfelelő cégformára.

tanacadas-cegalapitas-elott

Mire van szükség a cégalapításhoz?

Ezek alapján az ügyvéd elindíthatja a cégbejegyzést. Igény esetén tudunk Önnek ügyvédet biztosítani.

Ne feledkezzen el a kapcsolódó kötelezettségekről!

Fontos, hogy a bejegyzést követő 8 napon belül vállalkozói bankszámlát kell nyitni, amihez szükségesek az ügyvezető személyi iratai és adókártyája, a cégkivonat valamint a társasági szerződés.

A cégbejegyzés után 15 nap áll rendelkezésre, hogy eleget tegyen a NAV, az OEP, az illetékes önkormányzatok és a KSH felé fennálló bejelentkezési kötelezettségének. Ehhez érdemes már a cégalapítás előtt, de legkésőbb azonnal a megindítást követően megbízni egy könyvelőt leendő cége könyvelésével.

Miért vágjon bele tudatosan a cégalapításba?

Kiszámíthatóan tervezheti jövőjét. Minden sikeres cég stabil alappillérekre épül, és ezek között is kiemelt fontossággal bír a vállalkozás indítása előtti időszak. Ilyenkor már évekre előre kidolgozott pénzügyi- és marketing stratégia mentén tanácsos elindulni, hogy a vállalkozással kapcsolatos elvárások lépésről lépésre, valóban beigazolódjanak. Az első lépések között tervei megismerése, az ideális vállalkozási forma kiválasztása, illetve az adótanácsadás is szerepel. Könyvelőirodánk segítő kezet nyújt az akadálymentes és tudatos indulásban.

Hogyan segítünk Önnek a cégalapítás előtti tanácsadással?

Kérdése van? Miben segíthetünk?

Keressen minket bizalommal!