Könyvelőváltás

Gyakran hallani, hogy a cégvezetők könyvelők miatt panaszkodnak. Van, aki a határidőket nem tartja be, sokan pontatlanul készítik el a beszámolókat. Olyan könyvelőkkel is találkozni, akik elvégzik ugyan feladataikat, de nem fordítanak kellő figyelmet az adóterhek csökkentésére.

Legyen szó folyamatos késésről vagy rendszeresen előforduló pontatlanságról, mindkettő rontja az üzletét. Ha nem elégedett jelenlegi könyvelőjével, épp itt a könyvelőváltás ideje!

konyvelovaltas

Mikor már csak egy új könyvelő segíthet

Sokan nem nyújtanak megfelelő tájékoztatást a cégvezetőknek vállalatuk pénzügyi helyzetéről, illetve a várható változásokról. Ezzel aztán jelentősen visszavetik a céget a fejlődésben, hiszen a döntéshozók a szükséges információk híján kénytelenek vezetni vállalatukat.

És a legsúlyosabb, minden vállalkozó rémálma: a könyvelő hibájából kapott többmilliós bírság az adóhatóságtól, ami akár az egész éves profitot is képes elvinni. Jobb, ha nem várja meg, hogy ez bekövetkezzen. Bízza a könyvelést szakértő kezekre!

Évközben is válthat könyvelőt

A többség tart attól, hogy év közben váljon meg könyvelőjétől. Érdemes azonban belegondolni, hogy mennyi kárt okozhat cégének, ha tovább vár. Minél hamarabb vált, annál hamarabb nyugodhat meg, és tudhatja cége pénzügyeit jó kezekben. Nem szabad ódzkodni a könyvelőváltástól, hiszen ez a gazdasági év lezárulta előtt is gördülékenyen megoldható.

Cége működésében semmilyen fennakadást nem fog okozni, ha új könyvelőre bízza a számviteli feladatokat. A gördülékeny váltást garantáljuk.

A könyvelőváltás folyamata

Csupán szerződést kell bontani a régi könyvelővel, majd a felmondási idő figyelembevételével megköthető az új szerződés. Ha lejárt a felmondási idő, régi könyvelője átadja a könyvelési anyagot, valamint az aktuális főkönyvi kimutatást kartonokkal együtt. Erről átadási-átvételi jegyzőkönyv készül.

Végezetül meg kell hatalmaznia minket az elektronikus bevallások benyújtására.

Ha megbízható, pontos könyvelőirodát keres, forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdése van? Miben segíthetünk?

Keressen minket bizalommal!